Monday, March 24, 2008

Cream Brule


Buat dessert ni ptg semalam. Belek belek resepi, tengok semua bahan pun ada, terus je buat.
Tapi en. suami tak berapa gemar coz dia kata bau telur sangat. Next time nak kurangkan telur dan tambahkan sedikit tepung kastad. Resepi asal seperti dibawah.
Bahan Bahan
250 susu segar
250 whipping cream
4 biji kuning telur
2 biji telur
75 gm gula
Sedikit essen vanila
Cara membuatnya
  1. Panaskan susu dan whipping cream. ketepikan.
  2. pukul kuning telur,telur dan gula
  3. Masukkan essen vanila
  4. Tuangkan campuran telur kedalam no. 1
  5. Kacau biar sekata dan tapiskan ke dalam acuan yg sesuai.
  6. Panaskan oven dan steam bake pada suhu 170 celcius selama 30 minit atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment