Hahaha....kuih keria ku yang tak menjadi bab sira menyira tu. Ada lebihan ubi keledek masa buat cucur badak jadi baik saya buat kuih daripada terbiar cam tu je. My husband sengeh je bila tengok kuih keria saya yang berkilat bukannya bergula cam kuih keria biasa tu. Tapi dia kata oklah, lain kali cuba lagi.
Saya lebih suka berkilat cam gitu daripada yg bergula tuh..mesti sedap nie..:)
ReplyDeletehehehe...husband cakap silau biji mata. Bila lama lama nanti kat luar dia keras sikt.
ReplyDeleteehm...nyum...nyum...kuih keria atau kat tempat sy panggil kuih gelang ni mmg best...
ReplyDeletetapi sy mmg kurang suke yg terover gula.....terpaksa buang dulu gula2 tu...baru leh terasa nikmatnya...
Eh samalah. Saya pun tak suka kalau gula byk sangat.
ReplyDeletesaya kecik² ada masalah nak kenal keria dgn donut, hehe. keria lagi sedap...
ReplyDeleteYelah bentuknya hampir sama. Dulu saya panggil kuih kuye. pelat la tu....
ReplyDelete