Malam tadi buat bun coklat resepi dari Ros@Onigiri untuk breakfast. Patutnya pagi tadi dah letak entry ni tapi kelam kabut terlupa pulak. Saya buat separuh dari adunan yang Ros bagi sebab dah tinggal berdua je, kalau buat banyak nanti lambat habis pulak. Esok esok ada menu lain pulak nak dicuba. Kadang kala tu terasa nak hulur kat jiran tetangga kalau masak lebih tapi apakan daya, jiran tetangga jenis yang kau kau, aku aku. Segan gak, nanti kita hulur dia buat tak tau je. So lebih baik buat sikit cukup cukup untuk org dlam rumah makan.
Nampak cam sedap je...boleh try nie...
ReplyDeleteMemang lembut dan gebu. Cubalah kak, mesti tak mengecewakan.
ReplyDeleteSalam, adoohai, lemah lutut gerau tengok gulai rebung tulang ni. Lama benor gerau tak merasa gulai ni. Kalaulah gerau dapat makan...
ReplyDeleteWS, tapi rebung jenis tu hanya boleh dapat kat sebelah utara Malaysia je. Kalau kat tempat lain selalunya yg dihiris nipis tu.
ReplyDelete