Bahan bahan
5 gms serbuk agar agar
600 ml air kelapa muda
Isi kelapa muda
150 gms gula ( bergantung pada kemanisan yg dikehendaki )
Cara cara
- Campurkan serbuk agar agar dengan air kelapa muda, panaskan hingga serbuk agar agar larut.
- Masukkan gula dan kacau hingga semua gula larut. Tutup api.
- Sediakan bekas yang sesuai. Hiris isi kelapa muda kepada saiz yang sesuai. Masukkan isi kelapa muda ke dalam bekas tadi, tuang larutan agar agar tadi.
- Sejukkan, kemudian masukkan ke dalam peti ais.
Jelly kelapa nie makan bile sejuk2 baru keluarkan dlm peti ais harusla sedap tak ingat...nak satu! :)
ReplyDeleteBoleh... nanti saya pos ye.
ReplyDeletealamak, ni mau kena gi cari kat pasar lambak ni...
ReplyDeleteLee Lin, cari apa kat pasar lambak? Jelly atau kelapa?
ReplyDelete