Tengok ada balance puff pastry masa buat mushroom pie tempohari, kalau dibiarkan lama lama mesti keras kejung dalam peti ais. So pagi ni saya buat banana puff untuk breakfast.
Bahan bahan
Puff Pastry
Pisang Berangan
Kuning Telur
Cara cara
- Belah pisang dan potong kepada size yang sesuai.
- Letakkan pisang ditengah, letakkan sedikit telur disekeliling kulit,lipat kulit pastry dan tekan dengan garfu.
- Letakkan di atas dulang pembakar, sapu permukaan puff dengan kuning telur.
- Bakar hingga kekuningan.
- Sedia dihidangkan dengan sos coklat atau jem kesukaan.
akak tak pernah beli puff pastry....maybe I should start buying...hihihi....boleh cuba buat ni kan!
ReplyDeletebuatkan kitaaaa!! - kata si pemalas :)
ReplyDeletenmpk sedap lgi2 ade curah2 cklt tu..kretif..pisang pun leh jdikn puff..
ReplyDeleteKak watie, puff pastry berguna kalau dalam keaadaan emergency. Senang dan cepat dan SEDAP....
ReplyDeletelee lin,
ReplyDeletehehehehe..berapa byk nak order? SIAP deliver lagi.....
emi, idea datang dgn tiba tiba. (Kata kata org yg malas nak buat breakfast)
ReplyDeletewah zila bestnya idea ni
ReplyDeletemimi, kalau bab nak mengubahsuai tu memang laju je....
ReplyDeleteSenang je ek.. pakai puff pastri yg dah siap... menarik... pisang kite pon dah itam legam dlm peti ais tuh.ehhehe... tamarind shrimp tuh pon menggoda la kak...
ReplyDeletemaklumlah, kita ni terlebih rajin, jadi kena buat yg simpliest and easiest way....
ReplyDelete