Wednesday, July 29, 2009

Homemade Jeruk Kedondong


Hari tu kan saya bawa balik buah kedondong satu beg sampah, puas makan buat jus, coleh dengan garam belacan, makan cam tu je, lastly saya buat jeruk. Resepi ambil dari MyR. Sedap tau, tambahan pula homemade dan takde bahan pengawet.

10 comments:

  1. saya sukaaaa... tapi gastrik lah, nak makan kena berjaga²

    ReplyDelete
  2. hazila...meleleh airliog tenguk buah kedondong mi..buat pajeri pun ok ek..

    ReplyDelete
  3. sedapkan zila jeruk tu hmade lagi,sy punya dah pinish lar nak kena cari ambra lagi ingat nak buat lagi

    ReplyDelete
  4. Wah sedapnya....selalu beli jer kat Pasar Chowrasta...Penang Road tu...!

    ReplyDelete
  5. lee lin, jeruk memang tak begitu digalakkan especially yg letak pengawet tu. Tapi kalau sikit sikit ok kot.

    ReplyDelete
  6. Datinel,
    Oh, kedondong pun boleh buat pajeri ye. Belum pernah makan lagi pajeri kedondong.

    ReplyDelete
  7. Mimi, kalau ramai kat rumah syok juga buat selalu tapi saya tak ramai yg nak tolong perabihkan. Syok buat je...

    ReplyDelete
  8. Azmas, hehehe...mesti dah mitik atas keyboard tu kan.

    ReplyDelete
  9. Kak Watie,
    Selalu dengar pasar pasar Chowrasta tapi belum pernah sampai lagi. Selalu ajak husband singgah Penang tapi dia malas betul.

    ReplyDelete