Wednesday, August 5, 2009

Lala Masak Lemak & Kencur


Plan awalnya nak masak pedas tapi nanti semua kaler merah je. So last minute tukar menu ke masak lemak. Tapi kali ni nak buat kelainan sikit sebab letak daun kencur / cekur. Pernah nampak Hana masak lemak ketam dan dia letak daun kencur ni. First time guna daun cekur ni dalam masak lemak walau pokok cekur di ada saya tanam.

8 comments:

  1. sedap nya...nak juga...belum habis lagi..sebab panas lagi....akak datang cepat...tak sempat habis!!!hihihi!

    ReplyDelete
  2. hehehehe...belum habis lagi kak. Tapi yg tinggal cuma kulit lala tu je lah.

    ReplyDelete
  3. zila menu kita sama la,tp i guna ikan jelawat malas la pulak nak posing2 hihihih sihat ka?

    ReplyDelete
  4. alamak, itu daun kita kenal pun tidak rupa dia... tak boleh beli kat pasar tani, nak tanya kakak kedai malu, haha... kena cari kat jusco (sbb ada tulis nama)

    ReplyDelete
  5. hmmm mesti harum barunya kan, teringat kat luar ada tanam daun cekur ni... satu hari nnti nak cuba gak ler...

    ReplyDelete
  6. Cuba jgn tak cuba....kalau tak tak tau camne rasanya.hehehehe....

    ReplyDelete
  7. Kat umah kak gerau pun ada daun cekur tu. Tapi selalu masak lemak ikan sembilang n buat urap je guna daun tu.

    ReplyDelete
  8. Kak Gerau,
    Selalu guna daun ni dalam pecal. Alamak...cakap pasal pecal, sedapnya.

    ReplyDelete