Semalam my husband beli tulang lembu, mula mula plan nak buat sup tulang lepas tu last minute tukar menu pulak, jadi gulai. Sebabkan ada rebung masam yg saya beli kat pasar kelmarin, saya campur sekali.
Gulai Tulang & Rebung Masam
Cencaru Bakar dengan Sambal kicap.
Kerabu Taugeh & Kerang
Jus Golden Langkawi
Pecal Kampung (Beli)
Kuih Peria (Beli)
zila bestnya menu nak nak yg gulai daging ngan rebung masam tu ermmmm sedapnya
ReplyDeletekuih peria tu hijau beriya. Tapi sedap ke. Lain macam je kalernya. Pecal tu sedap awak. Hendak-hendak ada taugeh tak cukup umur tu.
ReplyDeletemimi,
ReplyDeleteSaya suka rebung yg cam ni dari yg dihiris nipis nipis warna putih tu.
Kak Gerau,
ReplyDeletehehehe...kuih peria tu adik lelaki saya yg makan. Sedap kot sebab habis. Pecal kg tu memang sedap kak.
Saya sangat suka kuih peria tu...kalau kat melaka panggil kuih 'ku'.....kat mana beli tu?
ReplyDeletesaya beli di Restoren Hartni Seksyen 10 Shah Alam. Harganya 1pc 60 sen.
ReplyDeletesedap la nampak masakkan ala kampung lagi...
ReplyDeleteAlimaz,
ReplyDeleteYg ala kampung tu lagi menyelerakan....bertambah tambah nasi dalam pinggan.