Hari ni tiba tiba terajin pulak nak buat nasi dagang. Tapi buat cara yang simple je lah. Rasanya tak sesedap yang jiran sebelah rumah saya buat masa hari raya tempohari. Tiap tiap tahun jiran saya ni mesti buat nasi dagang masa hari raya pertama dan saya dengan tak malunya akan makan sampai 2 pinggan. My husband siap kuis kuis saya supaya berhenti.... Tapi saya tak pernah makan nasi dagang sesedap yg makcik ni masak. Lagi satu, bubur lambuk yang dia selalu buat masa bulan puasa. Memang sedap betul. Nanti bila bila senang, saya nak bergurulah dengan makcik ni.
nyum2..rasa cam nak makan lagi nasi dagang nih..tis year mak saya tak letak yg biji2 tu kat nasi, apa ntah namanya
ReplyDeleteikan aya, org trg je panggil =)
salam zila...akak rsa2 dh nk sma lah tu ngan org pntai timur wat...gulai 2 zila kena boh gula merah skit..baru nmpak ke itaman skit.lps 2..kna biar lama atas dpor...boh api plan2..
ReplyDeletejue, yg bberbiji tu biji halba.
ReplyDeleteKak inna,
ReplyDeletesaya letak gula melaka. Nanti lain kali boleh letak gula merah pulak.