Semalam memang sibuk sampai ke petang, jadi rasa malas sangat nak memasak. Nak makan nasi pun terasa malas, lastly atas persetujuan bersama, saya cuma masak bihun goreng untuk makan malam. Jadi apa yang ada dalam esbok semua lambak je dalam bihun ni. Sayur pun masuk sikit je sebab ada yg tak suka. Kalau letak sayur byk sangat nanti dia siap kuis kuis ke tepi atau angkut masuk dalam pinggan saya.
macam² juga tu dari peti sejuk... kalau kita, ada telur ngan lada je biasanya ;)
ReplyDeletesalam....anak2 saya kalau buat mee goreng, bihun goreng atau kwe tiow goreng...kalau ada sayoq habih depa kuih ke tepi...tak pun masuk dalam pinggan kita la....
ReplyDeleteZila,
ReplyDeleteBerselera lah nampak bee hoon tu.. Nak buat lah petang ni.
lee lin,
ReplyDeleteHari Ahad baru beli barang basah kat Pasar Tani. Ada la brg dalam esbok. Kalau hari Jumaat memang ada telur je la....
samalah kita zila buat mihun..bihun goreng..tp kan, ju punya simple2 je,makan dgn keropok keping (style terengganu) sedaaappp, teringat ms kecik2 dulu kat skolah beli bihun 20sen, keropok 10sen..makan kat kantin..
ReplyDeleteBudak budak memang cam tu, tapi ini dah tua bangka ( ampun bang!! ) pun tak suka sayur.
ReplyDeleteIbu dan Abah,
ReplyDeleteMemang senang, cuma lama sikit nak rendam bihun tu je.
Jue,
ReplyDeleteKitaorang pun dah jadi suka makan bihun dengan keropok keping/kembang tu. Adik kat Trengganu tukang supply kepok.
sedapkan makan ngan kepok :D mcm sesuai gitu combination dia..hehehe
ReplyDeleteini makanan ruji kita.
ReplyDeleteuish..banyaknya lauk auk kat atas beehoon goreng tu...boleh habis ka...kita kongsi nak??
ReplyDeletebertimbun aksesori kak zila.. tu bukan knyg makan mee.. kenyang makan aksesori2tu.. hihi :D
ReplyDeleteKak Gerau,
ReplyDeleteSaya sesekali masak bihun sebab nasi adalah makanan wajib kat rumah ni.
Kak watie,
ReplyDeletehehehehe...kena kuis accesories baru boleh makan bihun.
Sunkist,
ReplyDeleteMemang makan accesaries pun....