Rasanya hari tu nampak kat rumah Mimi kot, perencah kuey teow ni. Masa balik Perlis hari tu ternampak org jual, saya rembat 1 botol. Tapi belum cuba lagi, jadi tak boleh comment tentang rasanya.
Ini pula serbuk kas kas atau Poppy Seed powder. Kalau tak silap, kata org mamak masak kari letak serbuk ni supaya kaw kaw karinya. Sebab tu org asyik ketagih nak makan nasi kari mamak. Tapi tak tau le betul ke tidak.
kalau kita makan kas² ni air kencing ada bau kopi kan?
ReplyDeletecam menarik jer perencah char kuew tiaw ni....nak cari la..hihihi
ReplyDeletelee lin,
ReplyDeleteoh ye ke? tak pernah beli kas kas sebelum ni. pssstt...kalau dah makan kita bagitau ye. hehehe...
suehann,
ReplyDeleteakak jumpa banyak jual kat sebelah utara.Kat R&R Gurun pun banyak.
cap motokar lagi. Mesti laju kalau masak ni.
ReplyDeletekaskas ni yang jadi kontroversi satu ketika dulu kan?... gini rupanya... hahaha... zila dah try ke?
ReplyDeleteKak gerau,
ReplyDeleteKalau terlalu laju takat terbabas lak kak.Kalau terbabas garam, camne?
Shaiful,
ReplyDeleteye lah. Pernah jadi kontroversi dulu. Saya belm cuba, nanti kalau buat kari, saya akan masukkan sikit.
Zila....kas2 ni org tak letak dalam kari..tapi dalam kurma daging atau ayam....kalau sup mamak pun letak kas2 jugak...sebab kasi pekat!!!Kari mamak selalunya tak bersantan...tetapi rempahnya banyak!!!
ReplyDeleteKak watie,
ReplyDeleteye kak? nasib baik bagitau. Saya ingatkan letak dalam kari. Main hantam beli je.
Akak, yan pun ada beli perencah char kuey teow tu kat tanjung dawai. Akak dah try masak ker? Ikut cara2 kat botol tu je ker? Sedap tak?
ReplyDeleteYanizz,
ReplyDeleteHai,lamanya menghilang. Belum cuba lagi. Entahlah bila nak masak char kuey teow ni.