Dah beberapa hari beli terung. Takde plan nak masak apa pun sebenarnya. Masa kat pasar tu, main ambik masuk bakul je.
Bila buka peti ais, nampak terung ni tapi dok fikir nak masak apa. Lastly malam ni saya buat pajeri terung. Buat sebiji terung je sebab my husband tak suka. Dia lebih prefer pajeri nenas. Resepi saya ambil dari Nadia@MyR.
salam kak Hazila,
ReplyDeletePajeri terung ke pajeri nenas ke Faiz gemor bebenar la ni...
salam Zila..
ReplyDeletePajeri terung makan dengan nasi panas2 emm.. sedap...
buat paceri terung kena goreng dulu ke? kita tak pernah buat paceri or sambal so tak tau... biasa masuk dalam kuah dal, cempak je biar lembut :)
ReplyDeleteAkak p[un tak pernah wat pajeri...percayalah.....!!!
ReplyDeleteIjan,
ReplyDeleteBiasanya orang Utara memang gemarkan pajeri ni.
Yat Maria,
ReplyDeletebetul tu, laju la tambah nasi dalam pinggan.
KOG,
ReplyDeleteKalau sambal terung, saya goreng terung sebentar. kalau pajeri, ada org blanched sebentar. Saya malas dan nak makan yg keras sikit, so campak je....
Kak watie,
ReplyDeleteSaya lari depan kak watie sikit la. Tapi takleh lawan bab buat kek....
Salam Kak..
ReplyDeleteWahhhh..sedap gak ni...asyik² goreng tumis pedasss jeee...sesekali ubah selera...