Monday, April 26, 2010

Kari Ketam dengan rebung


Yang ni menu asasi my husband. Asal tanya je nak masak apa dengan ketam, selalu jawabannya ialah kari. Nanti kalau buat masakan lain tak dijamah pulak. So lebih baik masak ikt apa yang dia nak makan.

Since dah ada rebung yang sepupu dia bawa tu, saya masukkan sekali. Tak perl la saya masukkan sayuran lain. Sekurang kurangnya dia makan juga rebung ni. Sepupu suami cakap, rebung ni dari rumah arwah MIL. Since dia nak datang Shah Alam, mak sedara my husband siap ambikkan untuk saya. Dapat juga rasa rebung yang bukan di tinkan tu. Kalau beli yg kt pasar tu selalunya dari siam dan entah berapa lama ditinkan. Tapi sesekali teringin, saya beli la juga.

2 comments:

  1. ada bau ke yang fresh ni? kita tak berjaya makan rebung sebab tak tahan bau dia...

    ReplyDelete
  2. KOG,
    Ada bau tapi tak sekuat yg dalam tin tu.

    ReplyDelete