Ok dessert untuk malam ni ialah LOCONG bukannya POCONG tau. Dah lain makna dan lain kategori tu....
Senang sangat, cuma perlukan buah nangka, cendol, gula, garam dan santan segar. Ikut resepi asal kena masakkan santan dengan gula dan garam tapi saya lebih suka perah kelapa dengan air masak yang agak suam suam sikit. Jadi tak perlu masak atas api lagi, dan takdelah pecah minyak. Sedap dimakan sejuk sejuk.
ovarrb... good idea ni.. plan nak buat 2 Sept ni untuk majlis pertunanngan adik saya nanti. Jemput datang ya Zila
ReplyDeletesalam kak Zila,
ReplyDeletewalah.. namanua aneh juga..
locong tu kawan si pocong ya.. hihihi
Salam kak Hazila,
ReplyDeletekalau pocong harus ku laaariiiii.... hehehe... bawak lari locong sekali. :D
salam zila...suker tgk color combination locong nih..sure rasanyer sedap :p~
ReplyDelete