Assalammualaikum dah Selamat Sejahtera...
Maaf sebab sekarang ni selalu pulak tenggelam timbul.... Lama tenggelam, baru timbul ambil udara sekejap.
Bulan puasa ni boleh dikatakan "jarang jarang" sangat saya pegang periuk belanga. Cik abang cakap dia bagi cuti sebulan, tak perlu memasak. Tetapi kadang kala tu teringin juga nak makan masakan sendiri.
Semalam sempat buat puding kastad berkuah, itupun cik abang dah tanya nak buat apa tu!!!!!
Puding kastad lebih sedap kalau disejukkan terlebih dahulu sebelum dinikmati.
Kuah kastad ini sesuai juga dimakan bersama sama dengan puding roti.
wah mcm best ni kaka
ReplyDeletetp nyapa kuah kastad tue x warna kuning ekk??? soklan lurus bendul ni ngeee...x de recipe ke kaka???
Ayu,
ReplyDeleteAkak buat versi derhaka sebab tu malas nak letak resepi. Nanti org confuse pulak. By the way kuah tu akak tak letak kuning telur.
nyamannya bila makan sejuk2
ReplyDeleteassalamualaikum..
ReplyDeleteamboiii kastad bentuk hati lagi.. montok montok pulak tu.. :) baru semalam asben bercakap pasal puding kastard berkuah ni..
Mmmm...nyum2x...
ReplyDeletelaa....bagusnya bagi cuti masak. Sy ni bila dapat cuti...Nampak sedap & comel puding tu
ReplyDeleteSedap layan puding ni kak...
ReplyDeleteterpana tgk blog ni...semua nmpak sedap :))))
ReplyDeleteSalam Hazila. Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin dari ALong sekeluarga.
ReplyDeletehai.. salam kenal.. teman udah follow sini no.1845
ReplyDeletejom follow teman lak.. leh saling kunjung mengnjung nanti.. hee..
--->http://tengkubutang@gmail.com/
kalau minat kuceng follow lea sekali 2nd blog teman.. hee..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
hai.. salam kenal.. teman udah follow sini no.1845
ReplyDeletejom follow teman lak.. leh saling kunjung mengnjung nanti.. hee..
--->http://tengkubutang@gmail.com/
kalau minat kuceng follow lea sekali 2nd blog teman.. hee..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
kalo puding bentuk love tu kaler merah lg mengancam kan...tp da nama pon jagung wajib la kaler kuning..
ReplyDelete