Resepi saya jumpa dalam majalah, not bad juga rasanya.
Bahan bahan
200 gms ayam dipotong dan dibersihkan
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan madu
Garam
Bahan sos
2 sudu makan pati oren
1 sudu makan sos plum
Sedikit gula
Cara cara
Bahan bahan
200 gms ayam dipotong dan dibersihkan
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan madu
Garam
Bahan sos
2 sudu makan pati oren
1 sudu makan sos plum
Sedikit gula
Cara cara
- Perapkan ayam bersama sama kicap, madu dan gula lebih kurang 30 minit. Goreng ayam hingga garing dan ketepikan.
- Untuk sos, masukkan semua bahan di dalam bekas dan panaskan di atas dapur lebih kurang 3 minit.
- Sos boleh dituang diatas ayam sebelum dinikmati atau sebagai pencicah.
No comments:
Post a Comment