Salam dan Salam Sejahtera....
Nampaknya ramai anak anak yang sedang berkira kira kemana destinasi yang hendak ditujui sempena cuti sekolah yang tidak berapa hari lagi. Yang pasti.... ibu bapa yang akan pening kepala kan. Mungkin ada ibu bapa yang sudah buat persiapan untuk bercuti bersama sama keluarga.
Anak saudara my husband dah start telefon my husband, macam bagi hints tentang cuti sekolah. Rasanya dia nak suruh my husband balik ambil dia di Perlis. Sebab masa cuti hujung tahun lepas, my husband cakap nanti cuti sekolah, boleh datang rumah Paklong dan kita pergi jalan jalan. Apalagi, budak budak mesti akan ingat kalau orang dewasa berjanji....
Malam tadi masak menu simple je, masing masing tak berapa sihat dan tak ada selera nak makan. Since saya pun tak berapa ada mood, saya masak sambal udang harimau. Ingat nak buat sayur terung goreng ke... tapi sebab dah malas sangat, saya goreng terung sehingga agak layu, kemudian tuang je sambal udang ke atasnya. Kan senang cerita.....
Itulah kan, kalau dah malas, ada je idea nak senangkan kerja.....
Salam.. hadoii sedapnya..udang yang landing atas terung tu.. waduhhh kecurnyaa... tak ada idea... yang tak ada idea tu lah yang terbaik! selamat bercuti rumah pak long yaa..:))
ReplyDeleteSha,
ReplyDeleteSelalunya yg takde idea boleh timbul idea yg ntah hapa hapa kan....
malas pun hasil tetap mantoppp!!!
ReplyDeletesedapnya sambal udang, eh..eh ada terung lagi best....
ReplyDeletecuti sekolah kali ni ada plan nak gi holiday..mana yek nanti citer......
adoi yg simple pun sedappp
ReplyDeleteadoi...! dapnya udang tu...
ReplyDeletesdap jugak ye klau + trung tu...nak try la nnti...
wow..sedapnye tgk udang rimau tu masak sambal...xpyh lauk lain lg dh ni...cukup dh tu...ade sayur terung cukup lengkap...nk simpan resepi ni...myelerakan tgk lelama...hihi...tq
ReplyDeleteur malas is equivalent to my rajin
ReplyDeleteni gaya orang malas? kalau gaya orang malas versi i, makan instant noodle dalam cup..
NP,
ReplyDeleteKalau rajin at least ada 2 or 3 side dish. Ini semata samata sambal udang dengan nasi putih je.
dua2 suka...terung sambal suka...udang sambal lagilah suka :)
ReplyDeletelama x carik udang rimau nu
ReplyDeleteikut musim kat sini kejap mahal kejap murah...wahhh curlastt sgt makan nasik guna hashi/chopstick tue
Ayu,
ReplyDeleteChopstik tu props je. hehehehe.....
sedap mkn kering2 camnie..kita pun suka..mkn dgn nasi panas..laju jer menambah:)
ReplyDelete