Friday, May 10, 2013

Bingka Ubi Kayu & Pulut Kuning


Assalammualaikum dan Selamat berhujung minggu.

Kebelakangan ni memang kurang idea nak main masak masak di dapur. Tambahan badan rasa kurang sihat jadi lagilah malas nak perah otak memikirkan apa yang hendak dimasak.

Tetapi dalam malas malas tu sempat juga buat bingka ubi kayu dan pulut kuning bersama dengan gulai ayam kampung. Itupun sebab dah lama ada orang bagi hints nak makan....


So, jamu mata sajalah ye.....


10 comments:

  1. baru je balik beli pulut, esok nak masak pulut kuning & rendang

    ReplyDelete
  2. Assalam
    suka sgt bingka tp bab parut ubi tu dukacita sikit he hee
    pulut kuning kena rendang cukup sedap ni

    ReplyDelete
  3. Salam Hazila,
    saya memang suka makan bingka ubi kayu tapi bab parut tu lemah sikit

    ReplyDelete
  4. salam..

    makan pulut kuning tu memang sedap..kekadang walaupun hanya makan dengan sambal udang tetap enak..

    ReplyDelete
  5. memang tengah jamu mata ni.. dah balik lunch belaka.. so ngantok ler pulak.. :)

    ReplyDelete
  6. ubi kayu dr kampong tempohari belum terusik kat rumah tu... entahkan elok entahkan dah rosak... kesuntukan masa nak mengerjakannya... buat bingka atau pengat pun sedap juga kan.. harap2 rajinlah weekend ni..

    ReplyDelete
  7. sedapnya...sy minat kuih tu...pulut kuning pun emmmm...yummy

    ReplyDelete
  8. uuwaaaaaa lamanya tak makan bingka ubi..

    ReplyDelete
  9. Kita pun dah lama sgt x mkn bingka, yg bertambah selera bila tgk pulut kuning kat bawahnya tu..

    ReplyDelete
  10. Sedapnya bingka ubi kayu... dua hari lepas kita nak buat bingka ubi kayu, suami beli ubi belum terusik, bila kupas sepotong je yang elok, yang lain dah masuk angin... adeeehh hampanya hati nak makan bingka! Nampak bingka ubi kayu di sini rasa bersemangat nak cari ubi kayu...

    ReplyDelete