Assalammualaikum dan Selamat berhujung minggu.
Kebelakangan ni memang kurang idea nak main masak masak di dapur. Tambahan badan rasa kurang sihat jadi lagilah malas nak perah otak memikirkan apa yang hendak dimasak.
Tetapi dalam malas malas tu sempat juga buat bingka ubi kayu dan pulut kuning bersama dengan gulai ayam kampung. Itupun sebab dah lama ada orang bagi hints nak makan....
So, jamu mata sajalah ye.....
baru je balik beli pulut, esok nak masak pulut kuning & rendang
ReplyDeleteAssalam
ReplyDeletesuka sgt bingka tp bab parut ubi tu dukacita sikit he hee
pulut kuning kena rendang cukup sedap ni
Salam Hazila,
ReplyDeletesaya memang suka makan bingka ubi kayu tapi bab parut tu lemah sikit
salam..
ReplyDeletemakan pulut kuning tu memang sedap..kekadang walaupun hanya makan dengan sambal udang tetap enak..
memang tengah jamu mata ni.. dah balik lunch belaka.. so ngantok ler pulak.. :)
ReplyDeleteubi kayu dr kampong tempohari belum terusik kat rumah tu... entahkan elok entahkan dah rosak... kesuntukan masa nak mengerjakannya... buat bingka atau pengat pun sedap juga kan.. harap2 rajinlah weekend ni..
ReplyDeletesedapnya...sy minat kuih tu...pulut kuning pun emmmm...yummy
ReplyDeleteuuwaaaaaa lamanya tak makan bingka ubi..
ReplyDeleteKita pun dah lama sgt x mkn bingka, yg bertambah selera bila tgk pulut kuning kat bawahnya tu..
ReplyDeleteSedapnya bingka ubi kayu... dua hari lepas kita nak buat bingka ubi kayu, suami beli ubi belum terusik, bila kupas sepotong je yang elok, yang lain dah masuk angin... adeeehh hampanya hati nak makan bingka! Nampak bingka ubi kayu di sini rasa bersemangat nak cari ubi kayu...
ReplyDelete