Assalammualaikum dah Selamat Pagi.
Percubaan membuat donut menggunakan kaedah bakar di dalam ketuhar menggunakan loyang donut yang saya beli berkurun lamanya.
Resepi asal menggunakan labu tetapi saya tukar kepada Japanese Sweet Potato yang ada dalam dapur. Resepi asal menyatakan adunannya memang agak pekat tetapi mungkin sebab saya gunakan keledek, maka saya mungkin perlu tambahkan kuantiti cecair.
Rasanya boleh tahan cuba appearance tidak seperti yang diharapkan. Nama pun try and error kan.... Kalau failed cuba lagi. Mungkin lepas ni saya akan gunakan labu seperti resepi yang asal.
So untuk kali ini kita jamu mata sajalah ye.... Kebelakangan ini teruja nak ambil gambar dalam mode "MOODY PHOTOGRAPHY" atau low light photography.
Sehingga bertemu di lain kali.
rupa cantik jer tengok mmg tak rupa donut, tapi macam kek walnut yg saya pernah makan...hehehe
ReplyDeleteItulah nasa mulia. patutnya dia mengelembung both sided. Ini dah nampak macam mini bundt cake.
Deletesuke tengok blog akk.. kalo sy takde idea nk masak.. memang sy suke singgah blog masak2 ni.. hehe.. :D
ReplyDeleteIz Salim,
ReplyDeleteThanks. Kadang kala akak pun takde idea nak masak apa, itu yg masak mee segera je...
uhuk..uhuk..nak nangih tgk gambo mu yg sungguh jelita...serius pro camne nk dpt low light cam tu...geramnya!..
ReplyDeleteummiaisyah,
ReplyDeletetakdelah cantik beno, biase biase je... Yg penting kena try and error. Lepas tu kena edit sikit sikit.
Kakpb pantang nmpk potato, mesti laju je klik.
ReplyDeleteTak kesahlah tak cantik asalkan rasanya umph!
zana fahmi,
ReplyDeletekak pb, itulah nak cuba cuba bakar dalam oven. Mungkin adunannya kena lebih cair sikit.
Hazila,
ReplyDeleteCantik betul gambar-gambar you.... I seronok tengok gambar je LOL
Your picture cantik. Macam pro photographer. Jgn lupa ke www.shashabakery.blogspot.com
ReplyDeleteYour picture cantik. Macam pro photographer. Jgn lupa ke www.shashabakery.blogspot.com
ReplyDelete