Lempeng Kelapa Cicah Sambal Tumis Ikan Bilis
Sesekali bila cuaca lembab dan dingin je kat luar tu, membuatkan perut pun berbunyi minta diisi. Apakata kali ini kita makan makanan orang dulu dulu. Jangan pandang sebelah mata tau, walaupun makanan ni nampak tak "high class" tapi bila kena dengan suasana, kena dengan gayanya memang sedap.
Saya lebih suka gunakan kelapa parut yang sedikit muda kerana ia lebih sedap berbanding kalau gunakan kelapa parut yang biasa kita gunakan untuk mendapatkan santan.
Saya lebih suka gunakan kelapa parut yang sedikit muda kerana ia lebih sedap berbanding kalau gunakan kelapa parut yang biasa kita gunakan untuk mendapatkan santan.
8 comments :
Pd saya lempeng nyor ni tetap bertahta di hati....sib baik org pertama smpai...kalu x misti dh kena pow dek org lain...arghhk sikit!!
betul tu hazila.. yg penting rasanya mmg high class.. dgn rasa lemak2 kelapa dan pedas sambal tu.. perggg..
Chah,
tak yah tunggu org lain, confirm dah habis sebab buat sikit je....
Kak Zana,
Betul tu kak, tambahan saya gunakan kelapa parut muda lagi la mengancam.
Selamat pagi Hazila,
lempeng apa pun kalau dah jumpa sambal bilis memang semua terangkat habis!...tambah lagi ada secawan kopi...hadoooiii
lama tak pekena lempeng kelapa dgn sambal ikan bilis...sedapnyee kak ila...menyirap tekak nih..
Kak Amie,
Selamat pagi, betul la kan, kalau jumpa sambal bili ke sambal sardine ke tambah tambaha ada air kopi kaw. fuhhhhhh...
chikadakbiru,
nak pelawa pun dah habis...
Post a Comment