Tuesday, November 19, 2013

Pumpkin Chiffon Cake


Assalammualaikum dan Salam sejahtera.....

Bagai berkurun lama rasanya tak update blog. Memang malas yang teramat sangat lagipun sekarang sudah jarang ke dapur untuk sediakan lunch atau dinner. Kalau masak pun hanya yang ulangan atau simple sangat. Kalau dah malas sangat, masak mee segera saja. Tak kan itupun nak masuk dalam blog juga kot.....

Even camera pun malas nak angkat. Kalau outing pun guna handphone untuk ambil gambar. Huisshhhhh memang teruk kalau orang tua jadi malas ni tau....


Actually dah lama pending nak buat Pumpkin Chiffon Cake, walaupun dah pernah buat dulu dan failed. Alhamdulillah kali ni berjaya walaupun sedikit melekat di bahagian bawah pan. Saya modified dari resepi Matcha Chiffon Cake yang dibawah entry ni. Saya peminat tegar labu so apa juga menu berasaskan labu memang tak tolak punya...

Oh ya bercakap pasal matcha @ Green Tea, hari tu saya buat Green Tea Ice Cream. Memang terbaekkk la kat tekak saya. Tapi sebab malas nak snap picture, tak dapatlah nak share kat sini. InsyaAllah saya akan buat lagi memandangkan green tea masih ada berbaki.

Kepada semua pengunjung My Small Kitchen, terima kasih kerana sudi bertandang walaupun tiada entry baru. Akan mencuba sedaya upaya untuk buat regular updates.





8 comments :

Mori Said said...

Salam hazila... lama kita x bertandang disini... tengok kek tu sedap betul... Insya Allah nnt nak cuba juga...

Umie Jazz said...

Assalamualaikum hazila..suka saya dgn sentuhan airtgn hazila...gebu jer kek tu nmpk pun sedap.saya follow yer.Jika ada kesudian silalah intai2 ke dapur saya...tkasih...
http://secuitrasaumiejazz.blogspot.com/

fazianbatrisyia said...

wah sedapnya...kegemaran sy jugak labu ni.

Bbwana adienia said...

salam..

cantiknya kaler kek..Nampak gebu pulak tu..

Ratu Hatiku said...

Sedapnya..xpenah rasa kek labu...uhuhu

ummiaisyah said...

wah..rajinnya menciponkan diri....heheh...takpe kak zila...take ur taim...kami setia menanti

Amie said...

Biarpun malas tapi hasilnya tetap mantooop Hazila... he he heh lama gak kita tak mencipon ni, ehhh guna pumpkin pulak yea... tentu enak sekali rasanya! Kita memang hantu pumpkin nih

zila norazila said...

Mcmne la rasanye kan ..mesti sdap nie.