Thursday, January 16, 2014

Green Tea Latte



Assalammualaikum dan Salam sejahtera...

Hari yang agak memenatkan, terasa sangat badan ni bila umur makin meningkat. Lega juga bila mengenangkan esok cuti. Bolehlah regang regangkan badan sikit atau terus melepek atas sofa.

Actually saya ambil gambar Green Tea Latte ni semasa cuti Maulidur Rasul tempohari. Sambil temankan my husband kemaskan taman yang sekangkang semut tu, sempatlah menghirup keenakan Green Tea Latte ni.



Sumber resepi dari Just One Cookbook. Kebanyakannya resepi dari negara Matahari Terbit.

Sejak kebelakangan ni saya dah mula menggemari aroma Green Tea @ Matcha ni.


Sedang enak menikmati secawan Green Tea Latte, mata sempat menangkap kelibat seekor belalang yang sedang bertenggek di atas daun pokok orkid saya. 




10 comments :

Umie Jazz said...

Assalamualaikum Hazila minuman yang menyehatkan...belalang tu pun nak mengendeng sama tu...=)

MamaFaMi said...

Sedapnya... dapat hirup green latte kat garden dengan ditemani angin sepoi-sepoi bahasa.. mmmmm

ummiaisyah said...

camne rasa teh ijo latte tu kak zila? misti lazat berkrim..baguihkan minum th ijo ni kan....

cikla said...

slm kak hazila..first time tgk teh hijau latte...spesel nampak...lama e.la tak tinggalkan jejak kat sini...

cikla said...
This comment has been removed by the author.
zana fahmi said...

Kakpb minum teh hijau yg Daffi tu...haha..untuk buang lemak:)
Zila...cmne la sekangkang semut punya rupa? haha.

cakoats said...

Wah ini dia resep green tea latte yang saya cari cari. Kayaknya cocok nih buat menu tambahan untuk cafe saya. terima kasih yah bunda atas infonya

resep tongseng kambing
resep soto kudus
cara membuat risoles
resep pancake keju
resep fuyunghai
resep nasi bakar
resep tempe bacem
resep capcay goreng
resep tempe mendoan
resep lapis surabaya
resep makanan ringan

umi adam faris said...

hebatnya warna hijau tu ;)

cy x ade org pelik sk benor mkn belalang hahaha

sudipVSsenduk said...

saya takut belalang

zila norazila said...

Wah akk sedapnya..zila nk try ciffon yg guna green tea tu..