Wednesday, November 26, 2014

Jus Avocado



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Tuan rumah masih dalam mood yang tak keruan... kalau kata malas nanti, terus jadi malas pula kan.

Semalam balik kerja agak awal dari biasa, so sampai rumah matahari masih terang benderang. Mula mula selongkar peti ais cari apa yang hendak di masak untuk makan malam. Then jumpa buah avocado yang entah bila saya beli. Rasanya masa tu harga promosi RM1.99 sebiji compared to normal price around RM5.99 sebiji. Ingatkan dah tak boleh makan, rupa rupanya masih elok lagi. Kalau nak buat salad lambat sangat sebab banyak bahan lain nak dicampur, so yang paling senang ialah sediakan jus avocado bersama sos coklat.
 

Sebagai pengemar Jus Avocado, setakat 2 gelas tu sekejap saja boleh habis.

By the way sekarang musim buah Persimmon banyak dipasaran. Diluar musim ia dijual RM2.59 sebiji, lebih kurang. Sekarang boleh didapati dengan harga RM0.99 sebiji. Selalunya hanya makan begitu saja, ia juga boleh dicampur di dalam salad dan juga dibuat smoothies. Nanti saya cuba dan upload dalam blog.

 

10 comments :

Asmin Fahmi said...

Suka jus ni...

Salam perkenalan...jemput singgah blog saya http://alamwellness.blogspot.com

cheq da said...

Memang sedap jus ni..cheq da pun dh buat..avocado tu member petik belakang rumah jea

mamabeauty said...

ermm suka juga .. jus alpukat..

lia ummiirfan said...

ok, petang ni cari avokado! terus buat..! hihi,,

Aida78 said...

salam sedapnya aida selalu buat air ni campur dengan susu fn yumeee berlemak gitu minum air ni saje leh buat kita kenyang

MamaFaMi said...

Ma rasakan...my first attempt regarding avocados ni ada tersilap sikit la. Till today, macam tak berapa ngam dengan avocado. Hmmm... nak kena cuba balik nanti... huhuhu... nampak air yang Hazila ni, sedap je...

Rosdi Eunos said...

Khasiat banyak juga buah ni ,,, kasi badan sejuk ..
nice one!

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

NEKCIK said...

mmg sedaaap..my peberet..tapi advokat pun kemain mahal sekarang nii

Cik Da said...

NAK RESEPI JUS AIR NI