Friday, December 5, 2014

Choc, Raisin & Peanut Butter Cookies


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Beberapa hari tanpa update blog. Tuan rumah kurang sihat, selsema sikit. Lagipun 5 orang anak saudara ada di rumah. Rumah yang kebiasaannya sunyi mula riuh rendah dengan suara termasuklah suara mak saudaranya sekali. Yang besar berebut remote control, yang kecil pula berebut alat mainan. Itu belum masuk bab sepahkan rumah dengan mainan dan makanan. Itu yang sesekali suara rock mak saudaranya boleh dengar satu taman perumahan....

Kalau masak pun dah tak sempat nak ambil gambar. Asyik lapar saja dari bangun tidur sampai nak tidur semula. Itu belum ambil kira yang A tak makan ini, B tak makan itu... Aduh pening...

 

Malam tadi sempat sediakan sedikit kudapan. Saya buat Choc, Raisin & Peanut Butter Cookies. Resepi hasil dari google di internet.

 

12 comments :

Bicara Kak Noor said...

assalam hazila
wah sedap ni kukis macam ni nak2 makan time panassss confrm tak cukup sebijik

IeRA said...

SAlam singgah..

Sedapnya...saya kalau buat ni kejap je licin. maklumlah cuti2 ni

kehidupan sihat said...

sedap ni.

thanks sharing. :)

zila norazila said...

Fuhh rajinya kak zila,.

Amie said...

He hehehe... musim cuti sekolah memang sibuk melayan anak2 sedara... kalau dah 5 orang tu memang haru biru dibuatnya!

Rosdi Eunos said...

Very the Mat Saleh-y cookies ni .. hehehe
Kalau ada unsur2 choc yang macam ni confirm kebanyakan kaum wanita akan suka

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Ummiakid @ lily said...

cookies...!!! my favourite. Pasti akan print & simpan resepi ni. Thanks for sharing...

mamabeauty said...

if ada kids kat umah lagi diorang suka kan biskut mcm ni.. cepat jer abis sebalang hehe

Latifah said...

Salam ziarah,

Suka cookies... klu cookies nie 1/2 balang bole habiss..

LatifahFazri

fmina08 said...

Kak hazila... lama x dtg sini...btahun2 rasanya... rindu bblogwalking..tp apakan daya..

Nurrul Natasha Mokhtar said...

Salam Kak Hazila, nama saya Tasha. Macam mana nak contact akak. Saya nak cuba interview akak under segment Blogger. Boleh sms atau whassap saya tak kak 010-2211612. Saya akan explain kan selanjutnya.