Sunday, October 21, 2012

Bubur Kacang Durian dan Biskut 4 Segi



Salam dan selamat berhujung minggu.....

Saya dan suami tidak kemana mana hujung minggu ni, sebab semalam dah tentu sesak dengan kehadiran penyokong bolasepak dan hari ni rasa malas nak keluar memandangkan cuaca lembab. Kain baju yang dibasuh dah 2,3 hari belum kering betul. Jadi tak berapa ada mood nak keluar ke mana mana....



Bila tidak ke mana mana dan hanya duduk melingkar di depan TV, mulalah perut asyik berbunyi dan minta diisi. Semalam saya ada beli durian sebiji, mulanya plan nak buat pengat/kuah durian. Tapi bila cakap pada my husband, dia minta buatkan bubur kacang yang dicampur dengan durian. Okay juga sebab agak lama tak buat, lagipun lebih baik buat menu yang dia nak makan daripada saya buat tapi dia tak makan.


Pernah makan bubur kacang dengan biskut 4 segi?


Biasanya saya makan dengan roti atau pernah sekali saya masukkan pulut kukus. Tapi my husband makan bubur kacang dengan biskut 4 segi. 

Pelik?     Tapi benar.....


10 comments :

kasihredha said...

sedapppnya
tak pernah mkn bubur kacang dgn biskut 4 segi...kena try ni :)

Amie said...

Sebelum ini memang tak pernah makan bubur dengan biskut, tapi bila mak mentua suka campur dengan biskut marrie... pandailah pulak makannya!

zila norazila said...

sedappp bubur kacang tu kak..biskut biasa zila cicah sambal:)

ibundo said...

terlio tengok bubur kacang tu. Bundo selalu makan dengan roti..

Emma said...

tengok jer pun dah rasa kenyang..owh durian.....:)

Gee® said...

sedap tuh... nak bubur yg NO durian...heeee

Rohah said...

oh kak zila, mmg pernah sesangat makan bubur kacang ngan biskut crackerr..menjadi kebiasaan sebenarnya,mmg terbaik punya santapan..hehe..pebret bubur ni, lupakan angin segala..hehe

Zila said...

Salam...tak pelik...saya pun sama...mmg dr kecik mcm tu mak ajar..heheh

Haslina Harun said...

akak pun buat bubur kacang hari minggu yang lalu

eyeyou said...

dah beberapa hari tgk bubur kacang tu..terlioq..dan hari ini sy buat jugakkkkk..yaeayyy