Friday, June 14, 2013

Omurice



Assalammualaikum dan Selamat Pagi di hari Jumaat yang penuh berkat....

Hari ini saya buat tayangan menu makan malam tadi, OMURICE. Ala lebih kurang Nasi Goreng Pattaya ke kalau tak silap. Rasanya masa zaman akak muda belia memang agak terkenal juga menu ni di gerai gerai makan.

Bila tengok cerita Korea "ROOFTOP RINCE", Omurice ni jadi agak popular.

Memandangkan semalam tak ada idea nak masak apa, dan barang basah pun tak berapa nak ada jadi saya buat omurice ala saya menggunakan apa bahan yang ada dalam peti ais. Bukannya susah sangat pun, goreng je nasi dengan bahan yang ada, goreng telur dadar dan bungkuskan nasi goreng dengan telur dadar tadi.

Rasanya mereka gunakan sos tomato tapi tekak orang melayu ni sukakan yang pedas, jadi kita gunakan sos cili.

Actually seksa juga nak kawal supaya telur dadar tu tak terkoyak......

7 comments :

Ratu Hatiku said...

sedapnya...

Chah said...

Wah...omurice...n lajunye n3...ai baru nk kenen2 popsicle raspberry yg cun tu..e eh ada lak nasi goreng...so sapu bersih srmua la yer.... Errr pe ke hei ngangkut raspberry sampai sekg?

Umie Jazz said...

Assalamualikum...sedapnya...nanti bole saya cuba

zila norazila said...

Mcm nsi grg ptaya kn kak..tgk akk buat sedappp jew..

ummiaisyah said...

oh yea...tu nm glemer ns pataya ye! ok lah..sy order 5 pinggan!!hehehe

Rohah said...

Uissshh..syok mkn ni..lebih2 lg tangvtelurnya tu

eyeyou said...

fav my older son...kalo ajak makan lua mesti nak nasik goreng pataya..save bajet..hehehe