Tuesday, June 11, 2013

Raspberry Pancakes



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Maaf tiada menu baru, hanya menu ulangan. Masih tercari cari mood untuk menjadi lebih rajin supaya blog tidak menjadi sarang labah labah.

Padahal dah fikir macam macam resepi mahu dicuba terutamanya bila sampai hujung minggu. Tapi bila sampai hujung minggu, mood suam suam kuku, ditambah pula bila "my partner in crime" ajak cuci mata aka cuci pocket kat shopping mall.... mood yang suam suam kuku terus jadi beku.



Lempeng mat salleh ni tak semestinya kena makan waktu sarapan kan... 

Oh ya...

Semalam tiba tiba akak meghoyan sebab beli raspberry sampai 1 kg. So kalau lepas ni asyik keluar menu yang penuh raspberry, buat buat tak nampak jelah ye...


9 comments :

Sury Abil said...

Kat mana tu beli raspberry sekilo tu...tgok kat jusco hari tu..mak aiii blh tahan harga dia...:-)
Tuk minum ptg pun sedappp lempeng mat salih ni..kan :-)

hazila said...

Sury Abil,

Saya beli di Jaya Grocer, yg frozen. Yg fresh tak larat den nak kiro duit siling.....

Ummiakid @ lily said...

ini le kegemaran anak saya...permintaan tak kira siang, malam, pagi petang....pancake sokmo...sekilo...banyak tu...bak 1/2 kilo...:)

hazila said...

Ummiakid,

Meh la sini akak bagi 1/2 kilo. Muahahahaha....

Umie Jazz said...

Assalamualikum...aduh sedapnyer....

kasihredha said...

kala buat sendiri puashatikan..
sedappp

zana fahmi said...

Kakpb selalu buat biasa je, takde rasbery ke hape..

Rohah said...

Nmpak tumpuk2 rasbery pun dah cukup teruja ngan lempeng mat saleh ni..sy tunggu je menu apa kat sini walau banyak kali sebut buah rasberi ni..he heee

eyeyou said...

tu la...dok BW terbalik...byknya menu berasaskan rasberry...mesti byk stokkk...sini tuan tanah da bgtaw..:)