Wednesday, May 4, 2011

Lempeng


Semalam my husband beli Kari Kepala Ikan dari kedai mamak kesukaannya.

So malam tadi saya cuma buat ketam rebus serai untuk tambahkan lauk. Pagi tadi masih ada banyak lagi baki kuah kari, jadi tadi saya buat lempeng tepung untuk cicah dengan kuah kari.

14 comments :

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

kenapa lempeng u cantikk??

hazila said...

Mrs.K,
saya sapu SK11...
gurau je. Guna non stick crepe pan.

KuNanGKuNanG said...

sedap2...3 keping pun xcukup.he3

dalisha said...

Cantik dipandang.. sedap dimakan

Chik Mimi said...

cik kak kite dilanda kemalasan tulun tulun

Mas said...

cantik la lempeng tu...
memang best cicah ngan kari...

cikmanggis said...

kari ikan jika dipanaskan lagi sedap.Cicah pulak dgn lempeng ke.roti canai ke atau capati mmg best:)

hazila said...

Kunang kunang,
Memang tak cukup keping. 4 keping tu untuk saya je...

hazila said...

kHaiza,
Thanks, kena jamu mata dulu sebelum jamu perut.

hazila said...

Cik mimi,
hahahahaha..kita baru je nak panaskan badan. Lama juga mengulit dalam kemalasan melampau ni.

hazila said...

Mas,
Thanks,memang sedapkan cicah ngan kari lebihan semalam.

hazila said...

cik manggis,
betul tu, terlebih rajin sikit buat lempeng. Ingat nak cicah ngan roti je.

fuzidss said...

singguh ayu lempeng itu

Liza @ Adzriel AB said...

arwah ayah sukaaaa sangat