Wednesday, February 19, 2014

Kerabu Tomato Ikan Bilis



Assalammualaikum dan Selamat Pagi...

Semoga hari ini adalah lebih baik dari semalam, dan semoga Allah swt menurunkan hujan di bumi Malaysia yang hampir kering ini.

Malam tadi saya dan suami dinner dengan Fish Head Curry, lama juga tak masak, tiba tiba dapat permintaan. Then ada lebihan buah tomato saya terfikir nak buat kerabu. Sedap juga meratah begitu saja.




6 comments :

Gee® said...

Sedapnya kalau dpt meratah....

zana fahmi said...

Belum hujan ye sana? Harap2 dpt sikit pun jadi la kan...
Sedap tomato buat kerabu, lama jg takbuat.

hazila said...

Kak Gee,
memang saya meratah je.. Nak lawan dgn lemak fish head curry tu.

hazila said...

Kak Zana,

Belum hujan lagi, ada sekali tu cuma seminit dua je. Ptg sabtu/ahad siap dengan guruh so dah seronok fikir nak hujan. Alih alih tak jadi hujan. Habis pokok kering.

Norma NML said...

Slm perkenalan..

Sedapnya..kecur air liur tgok..weekend ni nak buat la

If sudi jom la ke blog akak ;-)

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Rosdi Eunos said...

tiba tiba terasa lapar tengok kerabu bilis tu..