Thursday, September 8, 2011

Nasi Goreng Cendawan


Salam di hari Khamis

Bila dah beberapa hari meninggalkan aktiviti mengambil gambar masakan, terasa malas sangat nak start balik. Lagipun mood untukmain masak masak belum menjelma. Masih dalam proses nak memanaskan balik apa apa yang patut.

Kebanyakan kedai makan di sini masih belum beroperasi atau mungkin yang baru berkemas untuk beroperasi semula. Jadi kalau nak makan tengahari tu pilihan yang ada agak terbatas. Yang confirm beroperasi ialah kedai mamak. Tapi larat ke tekak nak membalun nasi mamak hari hari. Sesekali sedap juga masak mee segera.

Malam tadi since tak tau nak makan apa, my husband request masak nasi goreng. lagi la senang kerja akak cam ni. Sebelum balik kerja, singgah beli ayam dan cendawan tiram. Selain masak nasi goreng, saya buat sup ayam.

Nasi Goreng Cendawan

6 comments :

Cendana Kasih said...

teringat nasi goreng cendawan kat medan selera seksyen 18..sedap !!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

org mesia mmg over part cuti ni...mmg x byk choice seminggu lepas raya khen...ni pow nampak sedap akak..recipe x der ker?

Gee® said...

yummy!! sedapnyaaaa

Amie said...

sedap tu....nasi goreng cendawan!

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Belum pernah buat boleh lah cuma tambahkan koleksi nasi goreng

zaza mustappa said...

even nasik grg akk nmpk simple tp bile tgk gmbr tu betol2 dtg kn selera.. :)