Tuesday, December 1, 2009

Saje Saje......

Jalan nak ke rumah arwah my MIL. Sayang betul, rumah baru je renovate, tapi takde siapa nak duduk. Terbiar cam tu je. Takut lama lama nanti runtuh sebab anai anai.


Pemandangan sawah padi dari tepi rumah


Pokok padi baru je nak mengeluarkan buah/bunga.


Takde kerja, sambil jalan jalan tinjau kawasan, snap je gambar.

Masa ikut my husband isi minyak kereta kat Petronas Arau, nampak pelangi. Terus ambil kamera nak snap. My husband hanya menggelengkan kepala. Mesti dalam hati dia, apa nak jadi ngan bininya ini....

Gambar laut menuju ke Kuala Perlis.

16 comments :

pB said...

Salam



bahagiaaaaaa

Bitter Sweet said...

ju pun nampak pelangi petang hari raya..tengah lepak2 ngan mak atas pangkin, tup tup nmpk pelangi..

skrg musim padi..umah mak ju pun hijaaaaauuu je pandangan mata

shaifulsafar said...

wah... dapat snap gambar pelangi.... bertuahnya...

Sheila said...

salam alamak indahnya pemandang kedua pic tu terasa betapa sayup di hati...jiwang lah pulak...indah ciptanNya..i lick this pic

kucingorengemok said...

tu laaa.. semenjak 2 menjak ni, bukan gambar food je kan, sawah, pelangi, rajinikan, semua dia sapu! hehehe ;)

geraugebang said...

cantiknyeer kampung kat perlis ni. Kat Johor tak de sawah terbentang luas macam ni. Ladang kelapa sawit jer yang banyak terlentang terdepang.

Watierman said...

OOO rumah arwah Mil kat Arau...lorong apa erk??

hazila said...

PB,
Memang aman damai je dok kat sini....

hazila said...

Jue,
Tu la, akak gi blog jue nampak hijau je. Best kan. Tenang je rasa especally bila bangun pagi.

hazila said...

Shaiful,
Itu yg tanpa berlengah, keluar kereta terus snap gambar pelangi.

hazila said...

Sheila,
Saya memang suka balik Perlis. Walaupun rumah MIL tapi seronok tengok suasananya.

hazila said...

Lee lin,
hahahaha...sampai cik abang sound suruh simpan je kamera tu kat rumah kalau nak keluar. Boring agaknya tengok bini dia berkepit je....

hazila said...

Kak Gerau,
Saya kalau balik Pahang pun penuh dengan pokok kelapa sawit san getah.

hazila said...

Kak Watie,
Rmah arwah my MIL dekat JELEMPOK, ARAU. Sempadan antara KEDAH dan PELIS. Dekat dengan Pekan KODIANG yang femes dengan pasemboq tu....

AbbotCottage said...

kita taleh nak baca entry kak zila klo ada mengenan ngan ur MIL. Mcm sayuuuuuuuuuuu sgt ati ni, sedihhhh. Pasalnya kita ni silent reader dari memula dulu. So mmg byk kali terbaca pasal ur MIL dtg umah ler, kasik buah ler. So, mcm tak caya bila dia dah tadek. Mcm dah penah jumpa plak rasanya pun ada gak. Sayuppp tekejut dulu. Takpelah kak zila, sama-sama ler sedekahkan Fatihah buat allahyarhamah. Al-Fatihah...

hazila said...

Abbot,
Thanks abbot. Memang agak terasa la, especially bila raya. Kalau turn balik sana, selalunya kami bertiga pergi beraya rumah sedara mara yg lain. My husband tak boleh duduk lama lama kat rumah tu, dia asyik teringat je....