Thursday, December 10, 2009

Ramekins

Semalam tengahari saya gi merayap kat TESCO. Tujuan asal nak beli ink printer dan lunch, tapi biasalah kalau dah masuk sana mesti nak menjeling kat bahagian pinggan mangkuk. Saya perasan ada RAMEKINS, sebelum ni tak perasanlah pulak. Tapi saya tak beli, dah banyak kat rumah. Harganya RM29.90 untuk 4 pcs.

16 comments :

Watierman said...

Nasib baik dah banyak kat umah...bukannya pa..seingat Akak Zila kena gam baru2 ni kan...hihi..jangan mare...nanti kena jual

Cabuttttttt!

Azura Suhaimi said...

kak zila, zura pun nk pi cari remekins gak ni..buat koleksi hehee :)

hazila said...

Kak watie,
hahaha....sebab kena gam la yg tak beli. Jadi sajalah cakap dah banyak kat rumah. waaaaaa nak sedapkan hati sendiri.

Sue @ Nenie said...

Salam..

Pernah nampak ni brand ni juga kat Giant..Emmm..Harga sama macam tu juga kotttt..

Tapi saya pun tak beli..Tengok-tengok dan belek-belek jeee...

yanizz said...

Salam Akak, remekins ni boleh masuk dlm oven ker? x pecah ker?

hazila said...

Azura,
Beli zura, jgn tak beli.

hazila said...

Nenie,
WS, kat Giant tak perasanlah pulak. Tapi bentuk lain saya pernah nampak.

hazila said...

Yanizz,
Kalau ikut kat kotak tu boleh guna dalam microwave dan oven. So far memang akak guna tak pecah la.

Noorma Ismail said...

eh murah ler kalo 4 bijik rm29.90, kita pernah nampak kat kedai jual pinggan mangkuk, sebijik jer dekat rm9.00, sbb tu tak beli..nanti kita nk cari kat tesco puchong, ada kot...tp nk g sorang2 jer lah, kita pun kena gam

love2cook said...

Can't find such ramekins kat Tesco my place nih! Adeyyyyy! :)

hazila said...

Noorma,
hah! kena gam juga ye. takpe, ada cara nak hapuskan gam tu kan......

hazila said...

Love,
I saw at TESCO Shah Alam. Only a few units left.

Fa'e said...

waaaa...kite yg xde lagi nih!... bila agaknye leh dpt ekk? nak kena bodek mr hb la pulak!

hazila said...

Fae,
Kat sana murah tak? Lagi banyak pilihan kan. Sebelum balik, bolehlah borong habis habisan dulu.

NJ said...

Salam zila..
bagus ni bag info..akak nak pegi TESCO la survey cari ramekins ni...nakkkk...hehehe

Pstt : nak ajak zila geder2 tu tapi zila jauh la..kalau dekat area jb kompem ajak..hehe

blogresipi.com said...

Cantik cantik... :)