Tuesday, December 8, 2009

Lunch Hari ni


Hari ni lunch cuma makan Murtabak Daging. My husband beli kat kedai mamak. Actually dia pergi gunting rambut, dan dia hanya akan pergi ke kedai yg sama sejak beberapa tahun yg lepas sebab org tu dah faham camne dia nak rambutnya dipotong. Sebelah kedai gunting tu ada kedai mamak, jadi sebelum balik dia belikan la saya murtabak ni. Yang geli hatinya, masa dia masuk dalam kedai nak order murtaak ni, ada seorang lelaki India nak keluar dari kedai tu. Dia nampak je my husband, terus dia angkat tangan dan tepuk bahu my husband seperti kawan lama yg berjumpa. My husband cakap dia tak kenal tapi dia cuma tersenyum je la. Tak kan la nak marah pulak.

Dengan selambanya saya cakap " Dia ingatkan U tu suku sakat dialah". Wakakakaka.... tak pasal pasal saya kena gam, tak boleh beli toy apa apa selama setahun.

11 comments :

jus call me ida.. said...

hihii... amik peluang la kan kak! hihi..terus kene gam!

ps: nak tanya kak zila guner bread-maker brand apa yer?? n nak cari kat maner yer??

hazila said...

ida,
hehehe...takde kerja cari pasal. Padan muka sendiri.
Akak guna BM brand KENWOOD. Pernah nampak kat C4 Klang. Rasanya kat AEON Bukit Tinggi pun ada.

NJ said...

salam zila
emm murtabak satuu...sedap nyer tgok ptg2 ni..lapaq lak perut akak ni..

akak pun tergelak baca yg hubby zila kena tegur n tepuk bahu tu...x pasai2 kena gam ni..ekeke

blogresipi.com said...

hehehe... siap kena gam lagik. gam suami sampai setahun? aish ejamnye kak.hehehe

geraugebang said...

he he he. Tu la tak sayang mulut. Kita pun selalu tak sayang mulut. Kalau boleh dah lama bang badang staples mulut kak gerau. ki ki ki.

hazila said...

Kak NJ,
Perhhhh....kena pulak dengan kari mamak, tak angkat kepala la kan kak.

hazila said...

Ijan,
Biasalah tu, memang selalu kena gam je. Takde org lain nak cari pasal kan...

hazila said...

Kak Gerau,
Memang la kak, saya pun selalu tak sayang mulut. Nasib baik tak kena stapler.

Watierman said...

Kerana pulut santan binasa.....


cepat keluarkan polisi insuran yang beli hari tu...ada simpan salinan tak???? Akak ingatkan aje....nanti Y.E.S banyak yang terlepas!!!

Murtabak tu..tempting jer posing nya!!!Lepas kena gam hilang tak selera nak habiskan murtabak tu???

Bitter Sweet said...

wakakak..hambek ko..kena gam :D

kat selayang ni pun ada satu, kedai gunting rambut sebelah kedai mamak..

Ernie said...

haha sape suruh akak cakap macam tu hehe.
kan dah kene gam....
ala kejap je gam tu tak sampai sejam pun kan