Monday, December 14, 2009

Hadiah Ulang Tahun.....

Thanks to Google

Sebab semalam terlebih masak dan makan, jadi tengahari ni nak bercerita la pulak. Saya pernah terdengar la orang berkata yang kereta mini cooper cam gambar kat atas nun tu cuma seseuai untuk dibawa ke pasar je. Alahai.... akak betul betul jeles dengan diorang dik non. Jeles dengan org yang banyak duit ni. Ye lah kan, kalau tak silap akak, kereta ni harganya mau mencecah lebih RM 200,000 kalau brand new car.

Sebab akak takde kerja, jadi akak memenuhi masa terluang akak tu sambil berfikir, kalaulah kereta yg berharga RM200 ribu hanya layak di bawa ke pasar, bayangkanlah kereta utama atau kereta yg mereka gunakan untuk bersiar siar. Mestilah Mercedes Benz, BMW X5, Ferrari, Audi Q5 atau entah kereta apa lagi yg mencecah jutaan ringgit. Maklumlah akak ni tak berapa nak ada duit, jadi tak tau le sangat nama kereta yg mahal mahal ni. Oh alangkah syoknya jadi orang kaya!!!!!!! ( sambil akak membayangkan akak jadi org kaya....)

Jadi sempena Ulang Tahun Perkahwinan akak yang bakal menjelma tak berapa lama lagi, korang rasalah, kalau akak request kat my husband suh beli MINI COOPER CABRIOLET cam gambar kat atas tu buat pergi pasar, korang rasa akak ni MEROYAN ke tak?

15 comments :

MamaFaMi said...

Kalau akak meroyan tak pe gak, jangan husband tu pengsan 3 hari 3 malam mengenangkan nak kena beli 'kereta bawak gi pasar' akak tu!a

hazila said...

MamaFami,
hahahaha...kalau setakat pengsan 3 hari 3 malam tu tahan lagi. Takut dia kata, dari aku beli keta tu buat pegi pasar, baik aku cari kawan buat teman kau pegi pasar. Waaaaaaaa!!!!!!

Jiya said...

jiya nak satu gak leh?? akekekeke...

AbbotCottage said...

huiyooooooooooooooo..haku rasakan kak zila, bukan kak zila yg meghoyan, tapi hubby ko kak. Gulp!!! Tapikan, klo ko dapat gak kete tu, wajib tuh bawak haku gi jenjln..ngee ngeeeee ngeeeee... nak larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

Bak kata org tetua, kerana sayang haku turutkan...dapat ler tu nanti...

TintaCyber/DapurkuBerasap said...

ish..ish...terkezut tintacyber bil abaca tajuk dgn dgn gambar keta dari mybloglist..blum baca entry lagi..dalam hati...bertuahnya hazila dpt keta tu...smpena ulangtahun....mak ui....rupa2nya...bukan....memang meroyamnkan..keta cantik2 gitu buat pgi pasar..kalau pgi ronda2 takpelah jugak....;)

Am-flora said...

alah.. cayang bini punya pasal, rasa2nya mungkin dpt kot zila? kalau dpt nanti jgn lupa bawak akak gak tau! he..he.. tapi kalu x dpt yg cam tu yg serupa atau lebih kurang mentuknya pong jadilah kan..???? yg penting dpt kan..!ni nak kena solat hajat manyak2 ni!

hazila said...

Jiya,
Okeh, beres. Nak kaler apa? Kaler kelabu taik an**** ok tak?

hazila said...

Abbot,
Ni tengah dok rancang nak rompak bank mana ni. Kalau berjaya bolehlah beli kete tu. Lepas tu akak bawak abbot jalan jalan. Kalau kena tangkap, dengan abbot sekali masuk dalam....

hazila said...

Tinta,
hehehehe....takde duit la nak beli kete tu. Saje je, kot kot la duit jatuh dari langit.

hazila said...

Kak Am,
Alahai kak, suami saya tu bukannya kaya no. Bukannya gaji sebulan RM 40 ribu. Setakat berangan tu bolehlah. Tapi manalah tau kan, rezeki Allah swt nak bagi.

Dayah said...

Salam Kak,
Adoilahhh bestnya kalau akak try minta n terus dapat!
Sgt2 best tu kak!!
Hehehehehe

geraugebang said...

kalu saya dapat, hati sangat suka ooo, sebab keta saya punya econ sudah tukar tapi masih ada rosak ooo.Panassssss. Tak sempat pi anto bengkelllll.

blogresipi.com said...

Moroyan pon meroyan lah kak. yang penting mase akak nk pegi pasar tuh, akak singgah amek kite ngan mikael dulu taww! hahaha

E-na Zarina said...

ada rezki insyaallah bole je dapat kan....bole E-na rasa naik juga he he

Jun said...

kekekke....hazila, akak kan..kancil pon x tentu lg dpt beli nk bwak g pasar sbb akak nak request driver skalil..hehe....tp kan...kira meroyan gak la kalu mintak keta ni..huhu