Thursday, September 23, 2010

Locong


Ok dessert untuk malam ni ialah LOCONG bukannya POCONG tau. Dah lain makna dan lain kategori tu....
Senang sangat, cuma perlukan buah nangka, cendol, gula, garam dan santan segar. Ikut resepi asal kena masakkan santan dengan gula dan garam tapi saya lebih suka perah kelapa dengan air masak yang agak suam suam sikit. Jadi tak perlu masak atas api lagi, dan takdelah pecah minyak. Sedap dimakan sejuk sejuk.

4 comments :

fuzidss said...

ovarrb... good idea ni.. plan nak buat 2 Sept ni untuk majlis pertunanngan adik saya nanti. Jemput datang ya Zila

Jagungmanis said...

salam kak Zila,
walah.. namanua aneh juga..
locong tu kawan si pocong ya.. hihihi

ijan said...

Salam kak Hazila,
kalau pocong harus ku laaariiiii.... hehehe... bawak lari locong sekali. :D

Deliah's Deli said...

salam zila...suker tgk color combination locong nih..sure rasanyer sedap :p~