Monday, August 24, 2009

Rindukan Mamak........

Masa hari Sabtu, lebih kurang pukul 11.30 pm, tiba tiba my husband tanya "Nak keluar makan tak?" Saya tanya nak ke mana, dan jawabannya, " Mamak, makan roti nan."Baru sehari puasa, dia dah teringat kat mamak.......

Tandoori

Roti Naan

Susu Lembu

Yg ni tak tau nama apa....

16 comments :

cahayachenta said...

sedap je nmpak ayam tu... huhu...

Chik Mi said...

zila sedapnya nmpk ayam tandoori tu,kalau sy suke ayam yg garing tp sekarang ni kat restoran kapitan tu pun dah kureng sbb ayamnya dah tak garing la

geraugebang said...

Ya na deeii. Mamak soru roti nan kalu, lawan sapi punya susu. Sedap tu. Tapi susu lembu tu tak muak ke?

Azita said...

1st day dah terkenangkan mamak??? senang ler hazila...tak payah masak kat umah...hehehe

blogresipi said...

Pandai kak gerau slang ala mamak.. kalo kak gerau tolong order buleh diskaun 60% rasanya.hehehe :) tp ayam sama roti naan itu... aduss... pedih perut ku menengok.huhu

hazila said...

Cahayachenta,
Dah tengah malam, ayam dia agak termasin sikit.

hazila said...

Mimi,
Kami selalu makan kat Restoren Syed kat Seksyen 3 Shah Alam. So far ayam dia memang sedap. Cuma kali ni agak termasin sikit.

hazila said...

Kak gerau,
hehehe....susu lembu tu fav. kami sekeluarga. Hari hari minum pun ok.

kucingorengemok said...

mamak yang rindu kat mamak ye? hehe. ingatkan awak yg rindu kat mamak... baru nak kata, kan ada sblh tu ;)

hazila said...

Kak Ita,
Alahai kak, my husband ok la, kena ngan tekak dia. Saya ni yg tak larat kalau selalu sangat.

hazila said...

Ijan,
Kalau boleh cakap tamil, entah entah boleh dapat discount 70%.

hazila said...

Lee lin,
hahahaha...kalau saya rindu kat mamak kedai tu, mau mamak yg kat rumah naik minyak.

VG said...

Hazila, as long as only the mamak food he rindu....he!he!

BTW, the tandoori and naan looks good.

Ms AiReEn MoHd said...

MAKAN mamak pun yummy kak..buh la makanan apo pun time pose ni semua pun sedap kak ....huwaaaaaa apsal kelparan benau aku neh...

hazila said...

VG, luckily he only fond of mamak's food.

hazila said...

eryn,
memang pun. tekak bulan pose ni entah apa apa entah. Semua nampak, nak makan je.