Friday, August 14, 2009

Instant Pizza

Semalam masa gi jalan jalan kat rumah Lydia, ternampak dia buat instant pizza. Nampak senang dan menyelerakan pulak. So pagi pagi tadi saya sempat buat untuk breakfast kami pagi tadi.

Bahan bahan

4 keping roti Gardenia
Capsicum - dihiris nipis
Cendawan butang - dihiris nipis
Sosej - Dihiris nipis
Sos spaghetti ( Prego )
Cheese

Cara Memasak
  • Sapukan roti dengan sos spaghetti.
  • Susunkan cendawan butang, sosej dan capsicum di atas roti tadi.
  • Taburkan dengan cheese.
  • bakar hingga cheese cair atau lebih kurang 8 ~ 10 minit.
  • Sedap dinikmati semasa panas.


Sebelum Bakar



Selepas Dibakar

6 comments :

kucingorengemok said...

segera, senang, sedap = 3S, heheh

Watierman said...

sedap nya...modal ciput....boleh lah...buat penyelamat kalau 1-800-755-2525...mogok!!!

hazila said...

lee lin,
Kalau ada 5s pun ok gak. Maklum le kita jenis yg "terlebih rajin".

hazila said...

Kak watie,
Betul tu kak,especially kalau terbangun tengah malam dan perut berkeroncong.

blogresipi said...

Kalo kite makan semua (semua tue.ehhe) roti neh harus bagai dipam pam lagi perut nie..heheh.. tp yg cheese tu yg sedap tue...

hazila said...

ijan,
akak pun dah membulat sebab makan segala macam, tambah tambah dengan cheese lagi.