Tuesday, August 4, 2009

Honey Chicken Wing

Dinner semalam, saya masak simple je. Mood tak berapa ok lagi termasuklah rasa malas yang amat sangat. Resepi saya ambil dari Majalah RASA yang tahun bila entah.

Bahan bahan

3 pcs chicken wing
2 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
2 cm halia
1 cm kunyit
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan madu

Cara cara
  • Kisar semua bahan kecuali chicken wing, kicap dan madu.
  • Masukkan chicken wings ke dalam bekas, tuangkan bahan kisar tadi.
  • Masukkan juga kicap dan madu. Gaul semua bahan hingga sebati. Perapkan selama 1 jam. ( saya perap tak sampai 30 min pun)
  • Panaskan minyak dan goreng hingga masak.
sedikit garam

3 comments :

cahayachenta said...

rasa mcm nak cuba la pulak resepi ni...

hazila said...

Cubalah, senang dan bahannya pun tak banyak.

Watierman said...

Zila akak dah cuba ni....anak2 kata sedap!!!