Wednesday, June 27, 2012

Sup Sayur Campur




Salam dan Selamat Sejahtera...

Kebelakangan ni saya dah makin kurang update blog. Maaf dan terima kasih sebab masih sudi singgah walau tiada entry baru. Insayallah sedang berusaha menguruskan masa supaya ada kesempatan untuk update My Small Kitchen sekerap mungkin.

Since tak ada bereksprementasi mencuba resepi baru di dapur, saya cuma letak gambar Sup Sayur Campur yang saya masak untuk makan malam tadi.  Memandangkan stok sayur yang agak banyak dari kebiasaannya, saya campurkan apa juga sayur yang ada di dalam peti ais tu. Sedap juga menghirup kuah, memandangkan tekak yang kurang selesa.




Ladang Teh Boh

Kebelakangan ni saya dan suami agak sibuk dan keletihan. Dah beberapa kali plan nak bercuti tapi asyik tergendala atas sebab sebab yang tidak dapat dielakkan. Maklumlah kerja sendiri, tak kerja tak ada la duit kan... Jadi selalu kena dulukan urusan kerja dari kepentingan peribadi. 

So dua minggu lepas my husband ajak berehat di Cameron Highland, just bersantai santai sambil minum teh dan makan scones. Mula mula plan nak pergi 16/06/2012 tapi tak jadi kerana ada small gathering dengan kawan kawan lama. Then postponed ke minggu depannya pulak. Seminggu tu pulak sibuk berulang alik ke KDN di Putrajaya menolong my parents uruskan permit untuk pekerja Indonesia. Memang agak meletihkan bila kena berurusan dengan Kementerian Dalam Negeri ni...


Since my parents ada di rumah saya, percutian "berdua" bertukar menjadi "berempat"....




14 comments :

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

menu yg sesuwei buat org sakit mcm ai ni kaka ngee....rindu nyer nak lepak kat CH minum ayaq teh ngeee

~~zana@pb~~ said...

akak suka cameron, lagi2 bila berdua......teringat masa bercenta...hiks:-)

Asyifa Mustaffa said...

mmg sngt best la minum kat Boh nie...+ dgn udara yg sejuk2 panas...angin sepoi2nya...aduh...mmg best lah...

tp jln nak ke sana...mmg mencabar btul lah...!

pB said...

alhamdulillah

sihat lagi mak dan ayah

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam hazila..

lama mama tak bw ke sini...
mmg best dpt ratah2 sup sayur campur time cuaca yg dedang hangat begini...

alhamdullilah masih sihat lagi kedua org tua Zila..
take care!

sudipVSsenduk said...

saya cop cendawan hitam dalam sup tu ya..

Nuridah said...

Assalamualaikum Zila,

alhamdulilah kak Nur baru saja baik dari sakit...skrg dh ok...terima kasih ya bertanya khabar...kak Nur pun dh lama tk nampak Zila...harap zila sihat2 aja...wah syoknya mak ngan abah dtg jenguk anak....tingat akak ngan mak dn ayah akak yg dh mendahului akak.

Lauk sup tu nampak sedap ngan gambar yg sedia mantap bertambah berseri lauk zila tu....alhamdulilah.

kasihredha said...

bestnya dapat minum teh dlm udara sejuk :)
Mak Zila masih muda lagi kan :)

kasihredha said...
This comment has been removed by the author.
Shahriah Abdullah Novelis said...

Sup sayur memang evergreen.. seronoknya ke Cameron.. Untunnya masih ada Ayah dan Ibu, kirim salam mereka berdua yaa.. :))

Rohah said...

sup macam ni yg sedap, tak jemu nak makan...lawannye ikan kering @telur dadar, mmg asyikkk...

ibundo said...

sup sayur pun sodap... boleh hirup2 macam tu je.

zila norazila said...

salam syg zila,mak zila nampak sihat jew..kirim salam kt diorg yer..nampak sedap sup sayur tue..klu zila hirup mcm tu jew x yah buat lauk:)

Amie said...

Amie pun suka buat sup sayur campur... sedap hirup kuahnya yang panas tu, boleh keluarkan peluh... lagilah kalau kurang sihat, memang ringan sikit kepala.