Sunday, December 19, 2010

Egg Benedict


Selamat berhujung minggu, apa agaknya menu tengahari hari ni ye.....
Rasanya hari Ahad mesti ramai yang menerima undangan ke majlis perkahwinan, maklumlah bila masuk cuti sekolah hujung tahun je mesti berduyun duyun org buat kenduri. Saya pun ada undangan hari ni tapi tak pasti lagi nak pergi ke tidak......

Pagi tadi buat simple breakfast je, Egg Benedict + Slice Cheese. My husband nak keluar so saya pun malas nak masak menu yang berat. Lepas dia keluar, saya start kemas rumah sambil layan TV sambil laptop pun on juga. My husband selalu bising, mana satu yang nak tengok.

Oklah, nak sambung kerja yg tertunggak lagi tu, selamat menjamu selera dan beristirehat atau bercuti bersama keluarga tersayang.

Updated on 04/01/11

  • 2 biji telur
  • 2 keping roti putih - dibuang tepinya
  • lada hitam - freshly cracked
  • Sedikit butter atau majerin
  • Garam

Cara-cara

  1. 1. Butterkan bekas muffin atau bekas membakar kecil yg digunakan.
  2. 2. Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
  3. 3. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. Boleh juga ditaburkan sedikit cheese kalau mahu (optional)
  4. 4. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit.

1 comment :

♥LOVE2COOK♥ said...

I like I like...egg benedicts look super yummy! :D