Wednesday, December 8, 2010

Pasta with meatball sauce

Dah 2 malam my husband takde kat rumah. So makan ikut tekak sendiri je lah. Nak masak beria ia pun takde mood. I feel soooooo blue. Hehehehe..... dah lama tak pernah berjauhan, sesekali rasa sayu je bila kena tinggal. Ek eleh makcik ni, orang lain lagi lama berjauhan dengan suami pun tak bising. Macam manalah orang lain yang terpaksa menjalani long distance relationship..... Tapi kalau dah terpaksa dan terbiasa dah lali la kan. Bukan apa, dalam rumah ni hanya kami berdua, so kalau sorang takde memang la rasa sunyi sangat. Tapi kalau dah ada depan mata, asyik cari pasal je.....

Berbalik pada menu malam ni, saya cuma masak pasta dengan meatball sauce. Semua yang dah ready made, cuma tambah shiitake mushroom dengan carot je dalam sauce tu. Jemput makan......

2 comments :

NenekPenne said...

kalau dah berdua tu kan....

tak ada depan mata, kita kehilangan + rinduuuuuu sangat2

tapi bila depan mata, kita akan cari pasal..

aaaaa betul betul betul....

pernah mengalaminya selama 8 tahun..

Kamsiah said...

sama la kita
kalau sumai takde..mmg malas nak masak...masak yg simple2 ja..ataupun..oder ja hehe..

anak2 saya cukup mengemari makanan mcm tu...western..