Wednesday, October 15, 2014

Stuffed Omelette



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari ini kita bersarapan gaya ala ala western gitew....

Dua tiga hari kebelakangan ini saya agak sibuk dengan kerja jadi kalau masak pun cuma yang ringkas dan siap dalam masa yang singkat. Bila otak penat, malas nak fikir menu yang ambil masa yang lama untuk disediakan. Kebelakangan ini kami suka makan yang bakar bakar je. Guna arang lagi tau... Beza aroma ikan bakar menggunakan arang dengan menggunakan oven.

 


Tak perlu resepi lah ye... Telur dadar je pun. Bahan untuk di isi dalam omelette tu saya gunakan bawang kecil, bawang putih, capsicum kuning, Jalapeno dan shiitake mushroom. Stir fry dengan olive oil dan perasakan dengan garam. Pejam mata pun pun boleh buatkan. Senang, cepat dan berkhasiat.
 

Selamat Menjamu Mata.


 

8 comments :

Amie said...

Warna warninya memeriahkan hidangan Zila... western punya hidangan ni walaupun ringkas tapi tetap menggamit selera!

Honey said...

Salam Kak Hazila,

Rotinya tu pun buat ke? Gebu mulus je nampak.

comfortnblissful said...

very simple but u manage to make it mcm breakfast kt restorant...
http://comfortandblissfullife.wordpress.com/

kehidupan sihat said...

meriah sgt wlupun omelette je..

salam perkenalan kak

jemput ke blog nana
:)

Umie Jazz said...

menu yg sihat ni hazila...=)

dZana said...

aslmkum hazila.. lamanya akk tak jln2 sini..

Rohah said...

sedap ratah omelete tu kak..

mamabeauty said...

simple pun tapi menambat jiwa tengok presentation tu.. hehe..