Friday, October 17, 2014

Miso Soup with Spinach & Mushrooms


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Since tuan rumah agak fully occupied 2,3 hari ni, maka tak sempat nak bereksperimen di dapur. So hari ini saya jamu mata dengan Miso Soup.

Biasanya guna clam and tofu, kali ini kita tukar sikit menjadi ala ala vegetarian gitew...

Beberapa hari lepas, masa balik kerja saya saya singgah pasaraya mencari lamb since my husband nak makan kambing bakar. Seperti biasa, mata meliar melihat apa yang ada. Tiba tiba terpandang "MISO PASTE HALAL". Selalunya ada alcohol. Apalagi terus angkut masuk troli.

Untuk keterangan mengenai MISO PASTE HALAL sila lihat di sini.

 

7 comments :

fazianbatrisyia said...

sedap eh kak miso tu...sy lom cuba lagi. tp kawan sy yg penah tinggal kat jepun kata sedap.

Honey said...

Salam Kak Hazila,

I'm a Japanese foods lover! Rindu nak minum miso sup. Akan ku cari di hujung minggu ini hehe.

sudipVSsenduk said...

macam sayur bening je.. hihihi

jazzeyra aj said...

Salam kak hazila,

mana cari miso paste halal tu? boleh bagi gambar x? lama sudah mencarinya.. :)

tq

adda syuhada said...

macam sedap jer..

Amie said...

Tq for sharing ... sebenarnya tak tahu miso paste tu ape, he hehhe jakunis betul aku nih... tapi cantiklah hidangan tu!

mamabeauty said...

i love miso soup.. selalu buh fish cake yg lembut or with tahu telur.. dap