Monday, July 2, 2012

Stir Fry Beef with Fennel, Carrot and Mushrooms



Salam,


Untuk makan malam kali hari ni, saya masak Stir Fry Beef yang saya campurkan dengan beberapa jenis sayuran yang ada. Maklumlah sayur agak banyak dan hampir layu, so kena segera masak untuk elakkan dari  pembaziran sebab di buang nanti.

Stir fry antara menu kesukaan saya, dan selalunya saya buat sedikit berkuah sebab suami saya sukakan berkuah.



Masak sebegini menjimatkan masa saya sebab semua ada di dalam satu dish. Ada daging dan juga sayur sayuran.


Cukup sekadar satu menu di makan dengan nasi hangat. Dan saya cuma rebus paru untuk di cicah dengan sos cili.


Saya akan update resepi kemudian sebab cuaca kat luar kurang elok. Angin bertiup kencang dan mungkin akan hujan.

**** Saya pernah nampak fennel dijual di TESCO Shah Alam dan juga Pasaraya HERO seksyen 13, Shah Alam.


12 comments :

kasihredha said...

laparrrrr...sedapnya :)

Cheq Sue said...

eh, saya tak pernah nengok life ke bende fennel tu kak, selalu kat tb aje, camana rasanya tu, kalau ikutkan saya yang tak tahu ni agak2 macam spesis bawang la kot... hi hi hi

Qasey Honey said...

slm Kak Hazila syggg...wah sedapnye...lapo lak bile tgk ni...siap ade nasi putih lg tu...bleh la terus ngapppp...hehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

inilah yang sedap... daging goreng waduhh kecur dah ni datang pulak tengah malam huaaaa laparnya!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

makan ngan nasik hangat2 kaka harus la bertambah berpingan2 nnt....oishii sou

Ummiakid @ lily said...

Suka...suka lauk cenggini. Makan dengan nasi pepanas...mmg best!

Tapikan...x pernah nampak fennel tu..apatah lagi rasanya...

MKD Parit Kecil said...

Tahukah anda Minyak Kelapa Dara mengandungi 1001 khasiat dan pembuatannya bebas dari bahan kimia? Layari http://khasiatminyakkelapadara.blogspot.com

Ummi said...

Assalam Hazila...apa khabar? Lamanya akak x bertandang...menarik2 sume gambar Hazila...nmpak dah cukup profesional gambar2 Zila tu... ^__^

ummiaisyah said...

tak penah mkn sayur tu...adik bradik leek kot kak zila?
psst...gambo mmg meletops! super clear!

Siti Nadira said...

Salam kenal kak...memang dari dulu suke tgk gambar2 akak...cantik n simple...nak tanya...mana akak beli fennel tuh?slalu tgk omputih masak...kat sini x jumpe plak..

zila norazila said...

walllaaa zila sedapnya la hai..mcm nk join skali jew:P

rosmawati abdullah said...

Wah memang sedap , Tie pun suka yogurt juga tapi Tie buat ice cream singgahle blog Tie yg tak seberapa tu.