Saturday, May 23, 2009

Buah Tangan dari Kampung

Rebung


Sayur Kobis, Daun Salad, Terung bulat & panjang, Timun, Bendi dan Sawi yang ditanam sendiri


Buah Mangga (beli) dan Buah Kuini dari pokok kat rumah dikampung.

Biasalah kalau keluarga datang dari kampung jer, segala macam yang dibawa untuk anak menantu kat sini. Lagipun dah hampir 10 bulan saya tak balik kampung sebab my husband sibuk dengan projek yang mesti disiapkan akhir bulan ini. Since anak menantu tak balik, my parents yang datang jengok kami disini. Bertuah betual anak menantu ni..... Nak buat camne. Dah terasa rasa kat tekak ni nak makan sambal buah kuini cicah timun dan daun salad.

8 comments :

ZaiY said...

syoknya dpt buah tgn dr kg.. jap lagi kuarla menu rebung ngan kuinin tu..buat org sini meleleh..:p

cikmanggis said...

ehh..lamanya tak makan rebung yang fresh ni...masak lemak putih..best!

Hazila said...

Zaiy,
Tunggu!!!!!!!!!!!

Hazila said...

CM, Selalu jual kat kedai yang dah dijeruk.Tapi kat utara memang senang dapat yang fresh.

jus call me ida.. said...

wah... fresh nyerrr sayur tu!

hazila said...

Ida, memang segar,geram akak tengok.

izan said...

salam.......adoi lama betul tak makan rebung kg ne... saya memang suka..

Hazila said...

WS, kalau kat pasar tani kadang kala boleh jumpa.