Thursday, May 21, 2009
Pemarut/Penyagat
Hari tu janji ngan Ida nak letak gambar pemarut yang saya gunakan untuk parut/sagat buah mangga atau betik untuk buat kerabu. Ada dua tiga jenis kat rumah saya tapi a bit bulky, jadi saya suka gunakan yang ini kalau nak buat kerabu mangga atau somtam. Memang senang, cuma saya belum jumpa kat kedai di Shah Alam. Ini pun saya kirim my MIL beli kat Perlis. Maaflah sehari dua ni memang takde entry masakan sebab tuan rumah terlebih MALAS dan tak berapa sihat sangat. Tambahan dengan masalah streamyx yang tak selesai selesai tu. Semalam dah masuk kali ke3 saya gi report kat TM tapi no action taken. Itu yang buat mood tak berapa elok sangat.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
6 comments :
OOO...ini rhuper nyer.. tq kak hazila.. kener import yer..huhu...
sungguh hangin biler streamyx problem..
akak tak sihat?? jgn luper makan ubat and vitamin C lebih2 skit..
sy pun first time tgk penyagat ni...
Ida & Lin,
Itulah, first time nampak masa satu thai fair, ada jual kerabu mangga dan somtam. Nampak senang jer dia parut guna benda ni, so terus calling calling MIL suruh tolong cari.
mmm.. kerabu ni actually good and healthy food (since tgk kalori concious ni)
nak carik kat pasar klang or 2 ply mana tau ada..
assalam, boleh x mintak tolong belikan saya penyagat ni,susah nk dapat kat KL..
Assalamualaikum..
Saya nak tanya nie...kat mana saya boleh dapatkan pemarut yg warna pink kat gambar atas tue?
Dan berapa harganya ye?
WhatsApp saya... Zarina Mansor... 0182585004
Post a Comment