Thursday, May 21, 2009

Tak Sihat......


Dah beberapa hari asyik sakit tekak dan sesak nafas. Risau juga memandangkan macam macam penyakit dilaporkan kat media. Walaupun tak pergi overseas atau negara negara yang dijangkiti wabak tapi kita tak taukan kalau tak buat check up. Honestly saya ni memang susah nak gi jumpa doctor, since kerja makan gaji dulu pun. Biasa dapat 14 days MC, tapi setahun tu ada la 1 1tau 2 hari je MC. Kalau anual leave mesti carry forward each year, kalau boleh tukar dengan duit best gak. Tapi hari ni tak tahan sebab mungkin umur pun dah meningkat jadi tahap ketahanan badan pun dah kurang. Jadi sebelum it become worst lebih baik cari ubat.

4 comments :

anawahid said...

kka ila, x sihat yer, rajin2 mkn ubat yerrrr... moga cepat sembuh n rajin masuk dapur semulaaa.. hehe

jus call me ida.. said...

sian nyer kak ila.... Dia bagi akak rehat la tu..huhu..dont forget vitamin C ye..

Eyna's said...

makan ubat ek..biar cepat baik...

hazila said...

Ana, Ida and Eyna, thanks for your concern. Alahai bab makan ubat ni yang makcik lomah sikit ni....