Saturday, September 5, 2009

Menu Berbuka Hari ke 14


Semalam my husband beli tulang lembu, mula mula plan nak buat sup tulang lepas tu last minute tukar menu pulak, jadi gulai. Sebabkan ada rebung masam yg saya beli kat pasar kelmarin, saya campur sekali.

Gulai Tulang & Rebung Masam


Cencaru Bakar dengan Sambal kicap.


Kerabu Taugeh & Kerang


Jus Golden Langkawi


Pecal Kampung (Beli)


Kuih Peria (Beli)

8 comments :

Chik Mi said...

zila bestnya menu nak nak yg gulai daging ngan rebung masam tu ermmmm sedapnya

geraugebang said...

kuih peria tu hijau beriya. Tapi sedap ke. Lain macam je kalernya. Pecal tu sedap awak. Hendak-hendak ada taugeh tak cukup umur tu.

hazila said...

mimi,
Saya suka rebung yg cam ni dari yg dihiris nipis nipis warna putih tu.

hazila said...

Kak Gerau,
hehehe...kuih peria tu adik lelaki saya yg makan. Sedap kot sebab habis. Pecal kg tu memang sedap kak.

@ju said...

Saya sangat suka kuih peria tu...kalau kat melaka panggil kuih 'ku'.....kat mana beli tu?

hazila said...

saya beli di Restoren Hartni Seksyen 10 Shah Alam. Harganya 1pc 60 sen.

Alimaz-Kembara Terasing said...

sedap la nampak masakkan ala kampung lagi...

hazila said...

Alimaz,
Yg ala kampung tu lagi menyelerakan....bertambah tambah nasi dalam pinggan.