Friday, September 4, 2009

Menu Berbuka Hari Ke 13

Akhirnya semalam berjaya buat nasi ayam simple untuk berbuka. Asyik dok intai rumah orang je kan... Lagipun malas betul nak fikir apa nak masak untuk berbuka. Pagi pagi semalam saya ke Pasar Seksyen 6 untuk beli barang basah, masa beli ayam tu sambil dok bersembang ngan org jual ayam tu, tak sedar yang dia dah potong ayam tu kecil kecil. alamak, nak buat camne kan. Patutnya saya nak rebus ayam tu sekor sekor tapi terpaksa tukar cara.

Nasi t agak lembut sikit sebab saya gunakan beras wangi, terlupa letak air cam biasa.

Masa masak sup tu saya masukkan juga leek, sup jadi lebih sedap dari yang selalu saya buat.

Taugeh celur, konon kononnya cam makan kat The Chicken Rice Shop la kan........

10 comments :

Chik Mi said...

cedapnya nak mintak pos musti dah pinish.Nnti dah try boh leek jugak

cikmanggis said...

sedap tauge tu..macam kat chicken rice shop!yummy

kucingorengemok said...

kita lom lagi buka nasi ayam tahun ni... psst: kat the weld ada sale pinggan mangkuk, tapi sale yg gila² ke tak, tak perasan pulak... ;)

~" AzreeNeerzA "~ said...

askum kak ... sampai berair mata saya tengok msakan akak ni ... memang menguji tahap kesabaran yang tidak terhingga ... sejak menjak sekodeng blog memasak nii, tetiba macam nak masak lak ... heheheh

hazila said...

mimi,
Saya pun tengok rumah Nur kut, dia rebus ayam letak leek.Saja nak try.

hazila said...

CM,
Ermmmm...ratah camtu je. Rangup rangup gitu.

hazila said...

lee lin,
hehehehe....kena pakai mask kat seluruh muka. Kena ketepikan dulu untuk memberi laluan kepada DSLR. Wakakaka.....

hazila said...

Azreen,
Ok gak tu, akak start rajin memasak pun dah nak masuk kategory veteran. Muda muda dulu malas yg amat.

geraugebang said...

iya la, macam kat CR Shop. menyelerakan.

hazila said...

kak gerau,
boleh buka CR Shop la kut. hehehe....