Tuesday, September 8, 2009

Menu Semalam, Hari ke 17

Malas betul nak ambil gambar masakan semalam, saya cuma ambil gambar pengat pisang dan pisang rebus cicah kelapa parut je. Ingatkan cuti nak merajinkan diri buat kuih raya, baru je belek belek buku resepi, my husband dah sound. Takyah buatlah katanya. Nanti dekat dekat nak raya pergi je beli. Baru je nak tunjuk skill....





Since takde gambar kuih raya, saya tunjuk kasut raya je lah ye..... sebabkan tema tahun ni warna coklat, jadi puaslah cari kasut yg sama warna. Lastly ada yg warna coklat keemasan ni je. Saya sukakan yg simple design, tak suka yg berserabut dengan kerawangan bagai. Kalau pakai sandal pun ok gak. Ada satu sandal tu saya berkenan sebab simple tapi bila tengok harganya mak oiiii...RM235 sepasang. Baju raya pun tak semahal tu....


10 comments :

Alimaz-Kembara Terasing said...

hai zila...amboi dah beli kasut raya yer...heheheh nice..

hazila said...

Alimaz,
hehehee....mengalah budak budak pulak kan.

cikmanggis said...

wah dah beli kasut raya ya...

Bitter Sweet said...

mesti empuk je kasut tu..
i lurveeee coklat :D tak kisah la apa pun janji warna coklat/beige dan seangkatan dgn nya..hehehe

tak perasan lak, background dah baru, semangat raya nih :p tukar bg design skali

Watierman said...

Kita pun suka scholl gak...nasib baik tak sama....kita suka hitam....

hazila said...

CM, ala ada org nak tolong bayar kan... apalagi cepat je la.

hazila said...

jue,
background dah lama tukar. Aduhai, kalau ada yg rega 10 hinggit pun ok gak.

hazila said...

Kak watie,
Mula mula berkenan kat hitam sebab boleh masuk semua colour baju tapi takde size lah pulak.

~" AzreeNeerzA "~ said...

Emmm sedap nyer kak kari kepala ikan ...

hazila said...

Kalau kat rumah akak memang selalu ada kari kepala ikan. Maklumlah yg sorang lagi tu memang hantu kari....